×
AnmeldelseFoto og videoTophistorie

Anmeldelse: DJI Mini 3 Pro

DJI har overgået sig selv og skabt en drone, der, på trods af sin klejne størrelse, vitterligt leverer både foto og video i pro-klassen.

Jeg var endog meget skeptisk, da jeg skrev nyheden om DJI Mini 3 Pro. Kunne forbedringerne i denne nye udgave virkelig forsvare en fordobling af prisen i forhold til forgængeren? Efter en uge i selskab med Mini 3 Pro er svaret et rungende “ja”. DJI har simpelthen overgået sig selv og skabt en drone, der på trods af sin klejne størrelse, leverer både foto, video og funktioner i pro-klassen.

Men ikke bare det. Vægten på under 250 gram betyder også, at den overholder alle nuværende EU-dronelove, ligesom den smutter med i C0-kategorien, når denne klassificering indføres i 2023. Du må flyve den i byer og i nærheden af mennesker, bare du sørger for at få et såkaldt A1-certifikat, som kan erhverves hjemme foran computerskærmen.

Du får altså en særdeles kapabel drone, der laver virkelig gode billeder, som du må flyve stort set overalt uden nogen form for tilladelse. Det er ganske enkelt en game changer.

Bedre på alle punkter

DJI Mini 3 Pro er bedre end Mini 2’eren på alle punkter. Design, kamera, flyvetid, features, selv controlleren er markant bedre. Det eneste minus er sådan set, at man skal have flere penge op ad lommen, når man bestiller dronen.

DJI har forbedret det grundlæggende design væsentligt. For det første er den nemmere at folde ud. På Mini 2 skulle “forbenene” foldes ud, inden de bagerste kunne strækkes. Det gik der ofte kludder i for undertegnede. Mini 3 Pro kan foldes ud i den rækkefølge, man vil. For det andet har de placeret tænd/sluk-knappen oven på dronen, så den er nem at komme til – og ikke under bugen, som på Mini 2.

For det tredje har DJI fjernet låget, der holdt batteriet i skak bag på Mini 2’eren. På Mini 3 Pro fæstnes batteriet direkte i “skroget”. Så er der en ting mindre, der kan knække af, i tilfælde af uheld.

Flere sensorer åbner nye muligheder

Apropos uheld, så har DJI også udrustet Mini 3 Pro med flere sensorer, hvilket åbner for helt nye muligheder. Ud over at kunne “se” nedad, som Mini 2’eren, kan Mini 3 Pro også se fremad og endda bagud. Dermed er det blevet muligt at give dronen Obstacle Avoidance, så den selv kan undgå forhindringer på flyveturen. Eksempelvis et træ. Eller bare en gren.

Takket være Obstacle Avoidance kan Mini 3 Pro også bruge de samme avancerede software-styrede programmer, som eller har været forbeholdt større droner. Den kan sættes til at holde fokus på et objekt, så objektet tid er motivets midte, lige gyldigt hvordan dronen flyver. Den kan endda sættes til at følge et objekt, såsom en mountainbike eller endda en bil. Eller man kan aktivere Point Of Interest, hvor dronen selv cirkler rundt om et objekt, mens den optager video.

Ingen af disse funktioner var mulige på DJI Mini 2, på grund af de manglende sensorer.

Desuden har Mini 3 Pro også Mastershots og Hyperlapse-muligheder, som er hentet fra de større modeller. Igen funktioner, som er fraværende i Mini 2’eren.

Fremragende ny controller

Den nye controller, DJI RC, er den største enkeltstående forbedring på Mini 3 Pro (bortset fra kameraet). Den er simpelthen point-of-no-return, forstået på den måde, at har du først prøvet RC-controlleren, vil det være yderst svært at leve med den “gamle” RC-N1 model.

Forskellen er, at RC har indbygget skærm, hvor RC-N1 brugte mobiltelefonen som skærm, hvilket kunne være en pest. Ikke alene skulle man bruge tid på at montere telefonen på bøjlen og tilslutte kabler. Man kunne også risikere, at der kom opkald, beskeder eller andet, der forstyrrede flyvningen.

Den nye RC controller (tv) og den gamle RC-N1 (foto: iNPUT).

Med den nye RC controller er det bare at tænde for den, så er det ud over stepperne.

Skærmen er 5,5 tommer stor og ganske fin – også i solskin. Den har en lysstyrke på 700 hits, hvilket ikke er helt så højt som på DJI RC Pro controlleren (1.000 nits). Men den er også i en helt anden prisklasse. Faktisk koster det “bare” 1.300 kroner at få den nye RC controller med i pakken (med RC-N1 koster Mini 3 Pro 6.499 kroner). De ekstra kroner er i min optik givet rigtig godt ud. Du vil aldrig fortryde.

Kamera (med eksempler), batterilevetid og den endelige dom får du på næste side …

1 2Næste side
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.